Motvirker bank med art etter øvre dødpunkt (som er den mest vanlige, pga. kondensert bensin i squishflatene som danner ustabile bindinger med nitrogen...), ved å la stråling fra initiell forbrenning (også evt gnist, om tenningssystemet er heftig) nå inn i sporet og dermed hindre kondensering. Siden endegassen i squishflatene er fordampet og deltar i forbrenningen på mer normal måte trenger man ikke fult så mye tenningsforskudd heller, så man kan kjøre med mindre tenningsforskudd uten at eksostemp blir høyere og effekt blir skadelidende.
Det er mye mere som skjer inni brennkammeret før og etter øvre dødpunkt enn hva folk flest tror. Det er langt fra så simpelt som at det bare er bensin og luft som blir komprimert og så begynner å brenne og lager trykk. både før og etter gnist foregår det ganske mye kjemiske omveltinger med bensin og gass som følger av introtermiske reaksjoner.
Større brennkammer og lavere komp kan nok være fordelaktig på noe med forgasser/mek. sprut og ved mekanisk tenning da man ikke har like god kontroll på blandingsforhold og tennpunkt.