Biltype:
Volvo V70, 2.0T 180hk (B5204T) 2002 modell automat

Har en vibrasjon, noen ganger bare i rattet og andre ganger i hele bilen i tillegg til rattet, som varierer veldig i styrke. Vibrasjonen har ingen sammenheng med kald/varm motor, rulling i nøytral, sving eller normalt gasspådrag. Noen gangen kommer den tydeligere frem ved hard kjøring, men ellers vanskelig å fremprovosere.

Følgende har vært gjort:
- Får samme vibrasjon på 2 ulike dekksett på samme 16" vinterfelger samt på sommerfelger. Dekk og felg er grundig sjekket og balansert av erfaren mann i bransjen. DEKK/FELG BØR VÆRE UTELUKKET.
- Kontroll av forstilling og bakstilling hos svært erfaren mekaniker på autorisert verksted uten å finne noe uregelmessigheter.
- Har ørlite mer vibrasjon ved bremsing (sikkert kast i en bremseskive), men denne vibrasjonen kommer i tillegg.

Får en følelse av at vibrasjonen er fraværende i noen få hundrede meter etter å den har vært på løftebukk/oppjekket, men mulig dette bar ligger i hodet mitt. Lest om mange lignende tilfeller både på norske og utenlandske forum på V70 uten å bli helt klok. Samme forklaring på problem, men uendelige løsninger som ikke har ført frem til en bedring hos de jeg har lest om.

Er det noen som har (hatt) samme tendenser og som vet spesifikt noe om dette? Har forstått på mange at det er et typisk Volvo problem også på nyere modeller, og da burde der være et svar også skulle man tro.

Alle svar mottas med stor takk!!