Brukere som er tagget i denne tråden

Thanks Thanks:  0
Viser resultater 1 til 10 av 10

Tråd: 2011 V50 1,6 d som er litt pjusk...

  1. #1
    Registrerte brukere
    Medlem siden
    22. nov. 2021
    Innlegg
    4
    Antall takk

    Question 2011 V50 1,6 d som er litt pjusk...

    Hei!

    Kjøpte i høst en 2011 V50 1,6 114 hk med 6 trinns manuell som dessverre er litt pjusk om dagen...
    Km ca 200.000...

    Skal prøve å forklare symtomene:

    1: Den fusker ved gasspådrag, hakker litt mellom tomgang og 2000 rpm. Både ved susing i fri og ved belastning på veien.
    2: Værre når kald enn varm.
    3: Innimellom går den helt i kjelleren og fusker voldsomt og feilmelding om at. "antiskrenssystemet trenger service" kommer opp.
    En start/stopp så går den igjen.
    4: Tatt en diagnose som indikerte at det har vært en dysefeil, men vet ikke når, eller om det er en gammel feilmelding som har ligget der fra før.
    Slettet den og bilen gikk egentlig ok i noen uker.
    5: Synes også den har i overkant med "turbolag" ved girskift skjer det liksom ikke noe før ketchupeffekten kommer.

    Håper noen kan peke på hvilken retning jeg kan begynne å lete, har ingen erfaring med hverken biltypen eller motoren så potensialet for læring er stort.

    JE
    Sist endret av JEJ; 03/01/22 kl 20:40

  2. #2
    Registrerte brukere jiha1968 sin avatar
    Medlem siden
    04. mars 2018
    Sted
    Bjugn
    Innlegg
    2.294
    Antall takk

    Standard

    Hei, du burde ha flere feilkoder med de symptomene du beskriver, er det benyttet Volvotilpasset feilkodeleser?

    Antiskrensfeilmeldingen kommer av at motorstyringen ikke gir (korrekte) data til antiskrenssystemet pga motorstyringen ikke får forventede dataverdier fra motoren, f.eks pga feil i dyser eller like gjerne EGR. (Neppe noe galt med antiskrenssystemet)
    Men det burde som sagt ligge feilkode(r) på dette.

    Så kommer det vanlige rådet: bytt dieselfilter, se etter metallpartikler i filterhuset, fyll opp filterhuset med LiquiMoly Diesel Purge (eller tilsvarende) , og rens gjerne MAP og
    MAF
    -sensorer , bare for å være på den sikre siden.

    Sånn ellers så har du en relativt liten motor med "stor" turbo, så boost-terskel (f.eks ved igangsetting/etter rulling inn mot kryss) og litt turbolag mellom gir er ikke uhørt det heller, spørs litt på kjørestil også. Sammenlign gjerne med annen identisk bil om mulig, og din D2/D4162T burde være adskillig mer "kjørbar" enn gamle 1.6D/D4164T (t.o.m 2010)

  3. #3
    Registrerte brukere
    Medlem siden
    22. nov. 2021
    Innlegg
    4
    Antall takk

    Standard

    Takk for svar!

    Diagnoseleseren var en iCarsoft 20000 kroners sak, virket som om den så det meste.
    Men nå skal vi få lest en gang til etter å ha kjørt bilen noen uker så får vi se om det har dukket opp noe nytt.

    Har hatt (eller rettere sagt fruen) en C30 med den eldre motoren tidligere og synes den oppførte seg mer "normalt".

    JE

  4. #4
    Registrerte brukere jiha1968 sin avatar
    Medlem siden
    04. mars 2018
    Sted
    Bjugn
    Innlegg
    2.294
    Antall takk

    Standard

    Hvis du synes gamle C30 med 1.6D var mer "kjørbar" så er det definitivt noe galt med D2'en i V50'en ja.
    Defekte dyser og turboaggregat er ikke uvanlig, men vi får se om det dukker opp noen nye feilkoder etter hvert, selv om det er fult mulig å ha div plager med motoren uten at det settes feilkoder.
    (men en skikkelig feilmelding i kjørecomputer bør sette feilkode...)

    Som sagt, ta gjerne en miniservice med nytt dieselfilter inkl rens av
    MAF
    og MAP, inspeksjon av innsugsrør og slanger. Treg VNT på turboen kan også lage krøll med kjørbarheten.
    (ble masse gjetting nå, men da har du noe ekstra å bruke fritiden på...)

  5. #5
    Registrerte brukere
    Medlem siden
    22. nov. 2021
    Innlegg
    4
    Antall takk

    Standard

    Hei igjen!

    Litt oppdatering :-) Byttet dieselfilter (sammen med oljeskift etc) og hadde på en halv boks med Lurium 3000 injectorrens. Gikk litt bedre noen dager til den gikk helt i lockdown.
    Får feilkoder
    P1
    261 som tyder på dysefeil på syl 1 og U0401 som sier at en eller annen boks ikke får gyldige signaler.

    Er det bare å krype til korset og bestille en ny dyse eller kan feilen ligge i ledningsmatta?

    JE

  6. #6
    Registrerte brukere jiha1968 sin avatar
    Medlem siden
    04. mars 2018
    Sted
    Bjugn
    Innlegg
    2.294
    Antall takk

    Standard

    Hei ja, du kan ha feil i dysen, ledningsmatten eller utgangstrinnet i
    ECM
    .
    Kan forsøke med å bytte plass på to dyser. (merk alle dysene varig med sylindernummer før du begynner)
    Slett deretter feilkoder, kommer feilen fremdeles på nr 1, sjekk spesielt tilstand på kontakten nede på
    ECM
    for korrosjon,
    mål etter brudd og kortslutning på kablene til nr 1, gjerne med samtidig massering av kabelmatta.

    ???-U0401 koden din er sannsynligvis
    BCM
    som ikke får forventede data fra
    ECM
    , som er naturlig nok med den dyse-feilmeldingen du har i
    ECM
    .

  7. #7
    Registrerte brukere
    Medlem siden
    22. nov. 2021
    Innlegg
    4
    Antall takk

    Standard

    Dyse 1 byttet, og merkbar forskjell, ingen feilkoder.
    Har kun startet den, da det dukket opp et annet lite problem, klemma som holder dysa på plass var knekt :-(

    Hvor får man tak i en slik? Kun hos Volvo?

    JE

  8. #8
    Registrerte brukere jiha1968 sin avatar
    Medlem siden
    04. mars 2018
    Sted
    Bjugn
    Innlegg
    2.294
    Antall takk

    Standard

    Ikke helt Rema-vare nei, så Volvo selger deg nok gjerne en 32140115 (drøy kilopris) ,
    om du ikke har et huggeri i nærheten med en ihjelkjørt motor de er villige til å selge i deler...

  9. #9
    Registrerte brukere JEPS sin avatar
    Medlem siden
    10. jan. 2010
    Sted
    Sulitjelma
    Innlegg
    436
    Antall takk

    Standard

    Hei, jeg låner tråden her litt, ettersom det gjelder ca samme problemene.
    Jeg har byttet dyser noen ganger nå, kjøpt brukte på huggeren å byttet.
    Første gangene bare byttet,mens sist gang brukte jeg den "innkjørings" funksjonen (husker ikke hva det heter nå)
    I vida.
    Alle gangene har det fungert fint etterpå, men etter noen mnd er det en ny dyse som jeg får feilmelding på. Har vell byttet 5-6 stk nå.
    Hva annet kan forårsake dysefeil? Har ett dårlig start/stop batteri (ekstra batteriet) kan dette ha noe å si?

  10. #10
    Registrerte brukere jiha1968 sin avatar
    Medlem siden
    04. mars 2018
    Sted
    Bjugn
    Innlegg
    2.294
    Antall takk

    Standard

    Hei, hvilke feilmeldingskoder er det som bruker å dukke opp etter noen måneder?

Lignende tråder

  1. Gjort litt ting og tang med bilen. Litt filosofering/tanker.
    By Jakke in forum S60 / V70N / S80 / XC70 / XC90
    Svar: 3
    Siste post: 02/11/16, 00:36
  2. Svar: 3
    Siste post: 03/04/14, 10:49
  3. Svar: 10
    Siste post: 29/07/11, 09:28
  4. volvo 240 med b230k og litt små pjusk
    By ramfjordkongen in forum 200 -serien
    Svar: 36
    Siste post: 05/03/11, 19:04

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •