PDA

Vis full versjon : Speedometer vil ikke fungere på volvo 940 1991 modell



Cato-André
06/08/23, 17:42
Hei, har en 1991 modell 940 som har problemer med speedometeret. Har loddet opp igjen gammelt ledningsbrudd som var fikset for noen år tilbake, har byttet sensoren bak og jeg har byttet til annet speedometer flere ganger uten hell. Bilen har stått i ca 4 år innendørs pga gjenoppbygging. Noen som kan ha en anelse som hva som kan være feil?? Hva overser jeg eventuelt?? Har kun speedometer igjen å fikse pluss noen par småting så er den klar for eu kontroll. Takk for svar!

nilsjha
29/10/23, 11:21
Hadde samme feil i juni, på min 1995 940.Først "hakking", ved at det tidvis falt ut, og etter ei stund permanent viste det 0. KM-tellaren fungerte snodig nok.

Tok å bytta alle kondensatorane på speedometer-modulen, og gjekk over alle loddepunkt. I samme slengen bytta eg nokre av kondensatorane på turtallsmålaren også. Det fungerte bra, speedometeret har vore dønn stabilt etter det.
Linkene under var nyttige for å utføre reparasjonen, men MERK det er variasjonar mellom årgangane - så kondensatorane som var på mitt speedometer var ikkje dei samme, og eg måtte bestille fleire.
https://www.volvoclub.org.uk/faq/ElectricalSpeedometerRepair.htm
http://cleanflametrap.com/speedo7.html

I og med at du har prøvd med anna speedometer, er det vanskeleg å seie om feilen er inni eller utafor instrumentpanelet. Er jo ein kjedeleg og "liten" feil, så håpar det ordnar seg!