PDA

Vis full versjon : Volvo 960 går dårlig kald



medbakhjulstrekk
22/10/20, 01:27
Min 1991 2,9 960 går såvidt på tomgang kald og det er vanskelig å kjøre før den er kjørt varm. Høres ut som den ikke tenner eller får forlite drivstoff men det rare er at når den begynner å bli varm så går den mer normalt. Ingen feilkoder. Har sjekket både på kald og varm motor. Har også opplevd problemet med varm motor undervegs på langkjøring, bilen ville ikke akse ut av rundkjøring desto mer gass desto lavere fart.

Har fundert på om det er vakuumlekkasje evt for lite bensin pga tett filter. Dersom turtallet kommer opp så er tendensen at den går bedre og bedre. Har nylig bytta luftfilter og veivakselsensor. Bruker ikke unormalt med bensin omtrent 0,83 på langkjøring med noe kjøring i bratte bakker i 1.-2. gir.

Er det noen som har en ide hva det kan være? Burde ikke vakuumlekkasje være like merkbart på varm motor? Dersom det var tett bensinfilter burde bakkekjøring bli stadig tyngre ? Dersom tennmodul er dårlig skulle den være det hele tiden... bilen starter alltid som normalt.


Sent from my iPhone using Tapatalk

medbakhjulstrekk
07/12/20, 22:54
har vurdert og kommet fram til at det er kjøleveskesensor som feiler. antagelig viser den verdier som om bilen er varm hele tiden. Bilen starter fordi startprosessen er uavhengig av kjølesensor men så snart den kjøres merkes det.