PDA

Vis full versjon : Ulyd i bakaksel



Eirik R
08/08/13, 11:38
Volvo XC70 2008 D5 AWD
Kan noen fortelle om svakheter og hva som kan være feil på bakre drivverk.
Bilen har i det siste laget lagerlyd, værre og værre for hver dag. Ved en sjekk av lager og drivverk i dag så kommer jeg fram til at det er fra haltex systemet og ikke mellomaksel, bakaksel eller hjullager.

På denne er det jo en pumpe, noe elektronikk og en mekanisk del.
Koblet av ledningen til elektronikken og lyden ble betydelig redusert, men virker ikke som den er helt borte.

Er det noen deler i styreingen av awd systemet som kan gi hastighetsavhengig støy? Eller er det den mekaniske delen som står mellom bakaksel og mellomaksel man bør se på.

Er det noen som har vært bortig dette før?

MadAss
08/08/13, 16:09
Kan være selve haldexen som lager lyden, men har byttet en del bakakslinger pga lyd fra differensial på disse. Da bruker lyden å bli litt kraftigere ved pådrag.

Om lyden blir svakere uten haldexen tilkoblet, er det godt mulig at det kommer fra denne. Får ikke løse deler hos Volvo iallefall, da må hele den mekaniske delen byttes.

Eirik R
09/08/13, 06:13
Ser ut til å være haltexen ja. Hadde bilen på bukk og med drift på bilen hørte vi etter med stetoskop. Ingen lyd fra bakaksel, men mye fra haltexen. Koblet bort haltexen og lyden ved pådrag forsvant.

Hva koster et skifte av denne? Noen som vet?

MadAss
09/08/13, 17:37
Har du ulyd ved pådrag og kobler ut haldexen, vil du også ta bort momentet som blir påført differensialen. Om det er bakaslingen som lager lyden, vil denne forsvinne ved utkobling av haldeksen.

Det er veldig fort gjort å ta feil når det gjelder akkurat dette problemet. Lydene forplanter seg veldig. Vil bare at du skal være helt sikker i diagnosen siden det er en ganske kostbar reparasjon.

Sent from my GT-I9100

Eirik R
10/08/13, 12:54
Hmmm. Leste på jagrullar.se om tilfeller hvor de ikke fant hvilken del det var og byttet både bakaksel og haltex. Har heldigvis drivverk forsikring, men må dekke 20 % selv. Skal få satt bilen inn på verksted til uka så de får vurdere feilen.

Er dette noe som er vanlig feil? Har ikke hørt om at hele haltexenheten evt bakaksler går tidligere, men pumper på haltexen har det vært byttet massevis av.