PDA

Vis full versjon : Bra "orginalt" anlegg i 242



Sebbe
02/04/12, 00:06
hva anbefales om man skal ha ett bra anlegg som ser så orginalt ut som mulig i en 242? jeg har nå kun radio og monohøytaler i dashbordet. kunne tenkt meg å kjøpe ett par gode 4" høytalere å sette i dørene, og bytte ut den i dashbordet med en bedre en, men får man bra bass med så små høytalere? vil ikke ha noe subwoofer i bagasjerommet, da jeg vil at bilen skal framstå som orginal inni. vil derfor også beholde radioen og koble den til en forsterker, pluss montere en aux inngang i fronten på radioen, og koble den på am bryteren. da jeg ikke bruker am radio så mye :p

lurer også på om 240 ble levert med orginale høytalere i hattehyllen? eller noe orginal subwoofer?

Revell
02/04/12, 00:18
ikke subwoofer originalt i 240 men man fikk noen bokser til og montere i hatthylla:) Jeg har ett sett selv med noen Pioneer som ble levert av Volvo her i fjorden. Det peneste i dørene foran må bli noen 4" også modifisere de gitrene som sitter i litt nyere 240er og feste dette over:)

Sebbe
02/04/12, 08:06
noen som har bilder av disse boksene?

Lars Verde
03/04/12, 23:16
Har på min 242 hatt det problemet at når jeg satte høytalere i døra så stakk de så langt inn i døra at man ikke fikk åpnet vinduet :P Tenkte at jeg skulle slenge på en tre plate imellom høytaler og dørpanel, noen bedre forslag? Hvor i dashbordet er det høytalerne sitter? :)

spitfire74
05/04/12, 17:41
"bra" er en definisjonssak, men i min har jeg gjort som følger (kan ikke garantere dette funker på en 242, min bil er en 90 modell 245, og jeg kjenner ikke til om det er noen forskjell på dørene og åpningene til høyttalerene, men det passer hos meg, uten at det tar i vinduet...)

Jeg har et par slike høyttalerrammer

http://www.jon-erik.se/4sale/ht205.jpg

som jeg har modifisert litt slik at disse passer inni: http://www.frankiesautoelectrics.com.au/vibe-slick-5-speaker/ (http://www.frankiesautoelectrics.com.au/vibe-slick-5-speaker/)

Fant i farten ingen norsk nettbutikk med disse... kjøpte mine på Svinesund!

Om dette låter "bra" ut fra en audiofil standard, kan sikkert diskuteres, men det vil nok være stor forbedring på lyden i forhold til det du har nå, og så ser det originalt ut :cool:

Lars Verde
05/04/12, 18:12
så jo bra ut det der, men problemet mitt er også litt at dør panelet er litt slitt så er vanskelig og skru skruer inn i så tenker det blir lettere og legge på en tre plate, tror ikke det kommer til å se alt for ille ut :) Takk for svar :D